FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK PROGRAMI TANITIM

Program 2012 yılında Ahi Evran Üniversitesi, Mucur Meslek Yüksekokulu bünyesinde, mesleki eğitim ön planda tutularak ve uygulama ağırlıklı bir yöntemle eğitim-öğretim vermeye başlamıştır. Program sektörün ihtiyacı olan medya, reklam ve görüntü üretimi süreçlerinde etkin bir şekilde görev alabilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Mezunlar; kamu veya özel sektörde faaliyet gösteren moda, reklam ve tanıtım fotoğrafçılığı, moda kameramanlığı, yönetmenlik,  görüntü yönetmenliği, reklam kameramanlığı, stüdyo kameramanlığı ve görüntü üretim süreçlerinde çalışma imkanı bulurlar. Ayrıca sektörde kendi çalışma alanlarını açarak kendilerine iş imkanı sağlayabilirler.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık ön lisans eğitimi vermektedir. Programa yaklaşık 40 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadır. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı dahilinde; Medya Okuryazarlığı, İletişim Tarihi            , Yeni Medya vb. teorik eğitimlerinin yanı sıra; Televizyon Programcılığı, Video Kurgu, Senaryo, Basın Fotoğrafçılığı vb. uygulamaya yönelik eğitimler de verilmektedir.

Bunun yanı sıra paneller, teknik dersler, araştırmalar, fotoğraf ve video teknik gezileri, ile öğrencilerin kazandıkları bilgileri pratiğe dönüştürülmeleri sağlanmaktadır.