Yüksekokulumuzda 20 Aralık 2017 tarihinde, Göktürk Konferans salonunda, Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından Ahıska Türkleri, Ahıska Türklerinin Tarihi ve Sürgündeki hayatın 73 Yılı anlatıldı. Programa Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, yüksekokul akademik, idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlandı. Yüksekokul müdür yardımcısı Öğr.Gör. Mücahit Ülger’in açılış konuşmasıyla devam etti. Ardından Yüksekokul öğrencilerimizin Ahıska Türkleri hakkında hazırlamış olduğu makaleler, şiirler okunarak, slayt gösterileri izlendi.

Program, yüksekokul öğrencilerimizin yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Ufuk Karadavut ile Ahıska Türkleri hakkında yapmış oldukları röportaj ile devam etti. Ardından yüksekokul öğrencilerimiz tarafından hazırlanan “Türkülerle Yolculuk Programı” ilgiyle izlendi. Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin beyin kapanış konuşmaları ile program sona erdi.