18 Mart 2022 tarihinde Yüksekokulumuzda "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Programı Kapsamında İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif 'i Anma Paneli" düzenlendi.

Program, Saaygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Okulumuz Medya bölümü Öğretim Görevlisi Osman ÇAKIR'ın hazırladığı Çanakkale'yi anlatan video sunumu ile devam etti. Bunun ardından Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Cahit AYTEKİN açılış konuşması yaparak; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ederek, çanakkale savaşından itibaren başlayan süreçte TBMM'nin kuruluşuna ve milli mücadele dönemine ilişkin bilgiler verdi. Bu süreçte yaşananların Mehmet Akif'in dilinden dökülerek İstiklal Marşı'mızın ortaya çıktığını vurguladı. Bu anlamlı günde panelist olarak okulumuza gelen akademisyenlere teşekkür etti.


Sonrasında panele geçildi. Arş. Gör. Muhammed Mazhar ŞAHİN'in yönettiği panelde ilk olarak Emekli Öğretim Görevlisi Mahmut SEYFELİ söz alarak, Mehmet Akif Ersoy'dan Çanakkale Şehitlerine şiiirini okudu. İstiklal Marşı’nın anlamı konusunda konuşma yaptı.


Sonrasında Doç. Dr. Abdülkerim KARADENİZ, "Tematik Düzlemde Safahat" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Safahat; niçin ve nasıl okunmalı, Safahat'ın şiirleri bize ne anlatır gibi konular üzerinde durdu ve Hocamız Seyfi Baba şiirine de dikkat çekti.

Son olarak Doç. Dr. Maksut YİĞİTBAŞ, "Safahat Okumak, Akif'i Anlamak" balıklı sunumlarını yaptılar. Hocamız, Fotoğraf sanatçısı Ara GÜLER ile Mehmet AKİF'in lirik temalı eserleri arasındaki benzerliklere dikkat çekti ve bu konuda örnekler verdi. Mezarlık ve Küfe şiirleinden bazı mısraları açıklayarak, Nurettin TOPÇU'nun okunması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Program sonunda Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Cahit AYTEKİN tarafından panelistlere Plaket takdim edilerek, panele katılan dinleyicilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.