19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki adımlardan biri olan millî mücadelenin başlangıcı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 105 yıl önce bugün Samsun'a çıkarak "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" cümlesinde özetlenen kurtuluş savaşımızın fedakârlıkla dolu sürecini başlatmıştır. Onların bizlere emanet ettiği aziz vatanımızı aynı bilinç ve şuurla geliştirmek temel görevimizdir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, “Türkiye Yüzyılı"nı inşa edecek gençleri yetiştirme gayreti içinde olduğumuzu ve dünyamızın barış ve kardeşliğin tesisi için çaba sarf ettiğimizi belirtmek isteriz.
Bu düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; bu gururlu günde tüm gençlerimizin ve milletimizin bayramını içtenlikle kutluyoruz.
Doç.Dr. Cahit AYTEKİN
Yüksekokul Müdürü