Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin ölçütlerinden biri de kadına verilen değer ve gösterilen saygıdır. Yaşamın her alanına sevgileri, hoşgörüleri, fedakârlıkları ve çalışkanlıklarıyla öne çıkan; yetiştirdikleri çocuklarla, üretmiş oldukları değerlerle geleceğimizi tasarlayan kadınlarımız toplumumuzun medeniyet seviyesinin en önemli göstergesidir. Ülkemizin kalkınmasında, milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde, mutlu ve özgüvenli nesillerin yetişmesinde bilinçli ve başarılı kadınlarımızın önemi büyüktür. “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” vesilesiyle kadınlara yönelik zaman zaman medya da gördüğümüz şiddeti ve bu şiddetin toplumda açmış olduğu yaraları üzüntüyle karşılıyoruz. Milletimizin bir ferdi olarak, kime yapıldığı fark etmeksizin şiddetin her türlüsü ile mücadele etme bilincindeyiz. Bununla birlikte hayatın her alanında sevgi, saygı ve anlayışın geliştirmesi için yapılacak her türlü çabayı da kararlıkla destekliyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her alanında varlıkları ile bizlere değer katan, destekleri ve fedakârlıklarını esirgemeyen; bizleri yetiştirirken sabrını, şefkatini hissettiren annelerimiz başta olmak üzere bütün mesai arkadaşlarımızın ve değerli öğrencilerimizin “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum.

Doç. Dr. Cahit AYTEKİN
Yüksekokul Müdürü