Milletimiz 99 yıl önce ağır bedeller ödeyerek, çok zor şartlarda, kahramanlık dolu büyük bir mücadele sonucu şanla, şerefle ilan edilen Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.

Cumhuriyet milletimizin egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri, devlet başkanları aracılığıyla kullandığı devlet biçimidir. Sosyoekonomik düzeyi farketmeksizin yetenekli bir çocuğunun tanınmış bir bilim adamı, kaymakam, hâkim, genel müdür, milletvekili, bakan ve Cumhurbaşkanı gibi toplumun en üst noktalarına ulaşan kişiler olabilme şansını yakalaması cumhuriyetin bizlere sağladığı fırsat eşitliğinin bir sonucudur.

Bu düşüncelerle bağımsızlık mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvayı Milliye şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Doç. Dr. Cahit AYTEKİN
Yüksekokul Müdürü