“TradeMaster Kampüs Projesi” kapsamında İş Yatırım ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu işbirliği ile Meslek Yüksekokulumuzda kurulan Finans Laboratuvarı, “Mucur Finans Laboratuvarı” adıyla 31 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen törenle Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünün hizmetine açılmıştır. Açılışa Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL, Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İLTER, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Cahit AYTEKİN, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. İş Yatırım adına ise İş Yatırım Kayseri Şube Müdürü Hatice GÜNER ve İş Yatırım Kayseri Şube Müdür Yardımcısı Akın KARAMAN katıldı.

Finans Laboratuvarı Öğrencilerimiz İçin Büyük Fırsat

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Karahocagil, “Öğrencilerimiz ‘Finans Laboratuvarı’mızda Finansal Yönetim, Yatırım Analizi, Portföy Yönetimi, Finansal Tablolar Analizi gibi finans, muhasebe, ekonometri ve istatistik alanlarındaki dersleri için bilgisayar destekli uygulamalı eğitim yapacaklar. İşlem piyasalarını tanıyacaklar, bu laboratuvar büyük bir fırsattır ve öğrencilerimize önemli katkılar sunacak.” İfadelerini kullandı.


Teorik Bilgilerin Pratik Uygulamayla Birleşmesini Sağlamak 

Projenin öncelikli hedeflerinden biri öğrencilerimize teorik bilgilerin pratik uygulamayla birleşmesini sağlamaktır. Bunun yanında öğrencilerimizin Sermaye Piyasalarının Gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu sayede üniversitemizi ve üniversite öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Ayrıca sermaye piyasalarındaki bilgi ve tecrübeyi, üniversitelerle birleştirerek finansal okuryazarlığın artırılmasını hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak da dikkat çekmektedir.  

Öğrencilere Gerçek Finans Dünyasının Kapılarını Aralayacak

Laboratuvarda öğrencilerimiz yurtiçi ve uluslararası piyasalar, yatırım araçları, fx piyasaları hakkındaki teorik bilgilerini İş Yatırım'ın online işlem platformunda uygulama olanağı bulacaklardır. Bu merkezde TradeMaster Ürün Grubu aracılığıyla sunulan piyasa verileriyle kullanıcılar, sadece işlem yapmanın ötesinde veriler üzerine analiz ve araştırma da yapabileceklerdir. Kullanıma açılan bu programlar ve sanal işlem olanaklarının üniversite bünyesinde verilmekte olan derslerle entegrasyonu öğrencilere gerçek finans dünyasının kapılarını aralayacaktır.