Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte 05.12.2023 tarihinde Ankara’da bulunan “Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi”ne teknik gezi düzenlendi. Gezi kapsamında önce Anıtkabir ziyaret edildi. Daha sonra Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesine geçildi. Burada rehber eşliğinde yapılan ziyarette ilk olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle açılan “Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” adlı sergi gezildi. Cumhuriyetin iktisadi bağımsızlığı için atılan adımlar dönemi yansıtan belge, nesne ve filmler incelendi. Sergide, dönemi yansıtan nesne ve belgelerle, sağlık, eğitim, tarım, ulaşım, bankacılık, sanayi gibi konu başlıklarında Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarına ait bilgiler aktarıldı. Daha sonra 22 Ekim 1929’da Atatürk’ün misafir edildiği, orijinaline uygun şekilde korunan ‘İdare Meclisi Salonu’ gezildi. Burada öğrencilerimiz, Atatürk döneminde gerçekleştirilen ekonomik ve toplumsal devrimlerin yarattığı etkileri bir kez daha anlama şansını yakaladılar. Ardından I. ve II. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Binaları ziyaret edilerek gezimiz sona erdi.