Meslek Yüksekokulumuz Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik 1 Ekim tarihinde Kırşehir ve merkez kampüs oryantasyonu gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Dr. Esra Yılmaz koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programa Öğr. Gör. Yeliz Balcı ve Öğr. Gör. Ali Kaymak katıldı. Etkinlikte yurdun çesitli illerinden gelen öğrencilere Kırşehir ve merkez kampüs yerleşkesi gezdirildi. Düzenlenen oryantasyon programıyla öğrencilere öğrenim yıllarının ilk döneminde Kırşehir'e adapte olma ve potansiyel olanakları öğrenme fırsatı sunuldu.
Öğrencilerin Üniversitemiz Davulağıl Sosyal Tesislerini gezerek başladığı etkinlikte ikinci durak Kaman Japon Bahçesi oldu. Japon Bahçesi'nin huzur dolu atmosferinde doğanın tadını çıkarıp Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde Anadolu topraklarının tarihi mirasına tanıklık etme fırsatı yakalayan öğrenciler daha sonra merkez kampüsü gezdi.
Öğrencilere merkez kampüs yerleşkesindeki kütüphane, yemekhane, fakülteler ve BESYO'da yer alan spor salonu tanıtıldı. Öğle yemeklerini Kampüs Döner'de yiyen öğrenciler, kampüs imkanlarını keşfederken öğretim elemanlarıyla yaptıkları sohbetlerde akademik yolculukları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Kampüsün ardından Kırşehir Müzesine ziyaret gerçekleştiren katılımcılar buraya yapılan ziyaretle de bölgenin zengin tarihine dair bilgi edinme fırsatı da yakalamış oldu.
Etkinligin devamında Cacabey Meydanı'nda tarih ve kültürle iç içe bir deneyim yaşayan öğrenciler, Kentpark'ta bir dinlenme molası verilmesinin ardından Kırşehir Külliyesi'ni ve külliye içinde yer alan Kırşehir Ahilik Müzesini ziyaret etti. Ziyarette topluluğa Kırşehir Müzesi Müdürü Süleyman Tunç da eşlik etti. Kültürel gezilerin, ilin tanıtılması ve kültürel mirasın öğrenilmesindeki faydasına değinen Tunç, "İlimize gelen öğrencilerin ve misafirlerin ziyaretlerini çok önemsiyoruz ve destekliyoruz" dedi. Düzenlenen etkinlikte Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evinin gezilmesiyle son buldu.
Oryantasyon programı, öğrencilerin sosyal bağlantılar kurmasına ve Kırşehir’deki yeni yaşamlarına adapte olmalarına yardımcı oldu. Etkinlik, katılımcılardan tam not alarak, gelecekte benzer organizasyonların devam etmesi gerektiği görüşlerini güçlendirdi. Düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, sosyal ve akademik yaşamlarına ilk adımı attıkları bu dönemde bu programın gerçekleştirilmesine imkan sağlayan meslek yüksekokul yönetimine ve Üniversitemiz yönetimine teşekkür etti.