Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Öğrencileri “Lezzetli Anılar” Etkinliği Kapsamında Huzurevine Ziyaret Gerçekleştirdi.
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı öğrencileri 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü etkinlikleri çerçevesinde bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Dr. Esra Yılmaz koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Lezzetli Anılar” isimli etkinlikte öğrenciler, Mucur Hayrettin Ekim Huzurevi sakinleri ile bir araya geldi. Huzurevi sakinlerine yapılan ziyarette öğrenciler, onların anılarını, geçmişte yaşadıkları ilginç olayları, tecrübe dolu hayat hikayelerini dinleme ve onlarla sohbet etme imkânı buldu. Etkinlikte huzurevi sakinleri, yazdıkları şiirleri okudular ve el sanatlarını sergileyerek yeteneklerini de sergilediler.
Renkli anların yaşandığı ziyarette, öğrencilerin çaldığı saz ve söyledikleri şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen huzurevi sakinleri neşeli saatler geçirdi. Yapılan etkinlik Ekim ayında doğan büyüklerimizin doğum günü kutlamasıyla devam etti. Huzurevi sakinleri ve öğrenciler, birlikte pasta keserek bu özel anı paylaştılar. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan çiğ köftenin ikramı yapıldı. Bu lezzetli ikram, katılımcılar arasında sohbeti ve kaynaşmayı artırdı.
Yaşanan eğlenceli dakikaların ardından öğrenciler ve huzurevi sakinleri arasında bir bocce maçı düzenlendi. Bir sonraki buluşmanın yüksekokulumuzda olması sözü alınarak veda edilen huzurevi sakinleriyle anı fotoğrafı çekilmesinin ardından etkinlik son buldu.
Kurum Müdür Yardımcısı Ünal Yılmaz ve kurum psikoloğu Melike Berk Kılıç’a gün boyunca verdikleri destek ve gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Öğr. Gör. Yılmaz, bu tür buluşmaların önemine vurgu yaparak, “Bu etkileşimler, yaşlıların sosyal hayata katılımlarını artırmak ve onlara moral vermek açısından bizlere büyük bir fırsat sunuyor. Gelenek göreneklerimizi, büyüğe saygı küçüğe sevgi göstermeyi bizlere hatırlatan bu özel zamanlar gençlerin farklı bakış açısı kazanması açısından da çok kıymetli” dedi.
Etkinlik hem öğrenciler hem de huzurevi sakinleri için unutulmaz bir deneyim olarak anılardaki yerini alarak, karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği bir ortam yarattı.