Bayramlar; yardımlaşma, dayanışma, sevgi, hoşgörü gibi duygularımızın harekete geçmesi için en güzel vesilelerdir. Bu müstesna günler, bizlere dargınlıkların bitmesi için en güzel fırsatlar verir.

Bayramlar, dini ve milli duyguların en üst seviyede yaşanmasının yanı sıra toplumsal anlamda birlik, beraberlik ve bütünleşme zamanıdır. Bu özel günler, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi, saygı ve esenliğin toplumun bütün kesimlerine üzerine yayıldığı; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu günlerdir. Ayrıca bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini sadece bayram günlerinde değil, yaşamın her alanında ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Unutmamalıdır ki bayramları bayram yapan onu yaşatanlardır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın şehrimize, ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluklar getirmesini diler, tüm öğrencilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın bayramını en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yüksekokul Müdürü
Doç. Dr. Cahit AYTEKİN