Üniversitemizin 22 Aralık 2002 tarihli yazısı ile 2547 ve 2880 sayılı kanunun değişik 7/d-2 uyarınca Yüksek Öğretim Genel Kurulu’nda değerlendirerek 25.12.2002 tarihinde Gazi Üniversitesi bağlı olarak kurulan Meslek Yüksekokulumuzun bünyesinde 8 adet bölüm ve 12 adet program bulunmaktadır.

Alanında uzman, genç ve dinamik akademisyen kadrosu, modern derslik ve laboratuvarlarıyla meslek yüksekokulumuz branşında yetkin ve gelişen teknolojiye yön veren bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Akademik Kadro
Meslek yüksekokulumuzda 3 Öğretim üyesi, 38 öğretim görevlisi görev yapmaktadır.

Yurtdışı İmkanları
Öğrenci değişim programlarına önem veren meslek yüksekokulumuzun Mevlana ve Erasmus programları kapsamında Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kırgızistan, Sırbistan ve Azerbaycan da bulunan üniversiteler ile öğrenci ve öğretim elemanı değişim protokolleri bulunmaktadır.

Fiziki Şartlar
Meslek yüksekokulumuz bünyesinde 12 adet derslik, 7 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet kimya laboratuvarı, 1 adet fotoğraf stüdyosu, 1 adet video çekim odası, 1 adet Film Atölyesi, 1 adet matbaa, 1 adet Mac laboratuvarı, Radyo Stüdyosu, TV Stüdyosu ve 3 adet atölye ile eğitim ve öğretime yön vermektedir.

Ulaşım ve Konaklama
Meslek yüksekokulumuz ülkemizin önemli karayollarından biri olan Kayseri-Kırşehir yolu üzerinde bulunmaktadır. Kırşehir il merkezine yaklaşık 23 km mesafede olup, Kırşehir’de kalan öğrencilerimiz ulaşımlarını sürekli olarak sefer yapan minibüsler ile yapabilmektedirler. Ayrıca Mucur’da kalmak isteyen öğrencilerimiz için hizmet veren 2 devlet, 1 özel toplam 3 öğrenci yurdu bulunmaktadır.